15° Açık

Girişimcinin Dünyaya Açılan Kapısı: İTÜ ARI

Aktif Teknoparklar - 19 Mart 2015 11:09 A A

İtü Arı Teknokent Girişimcileri Globalleştirmeyi hedefliyor

İTÜ ARI Teknokent içerisinde barındırdığı 160 firmaya çekirdekten yetişip dünya markası olmaları yönünde her geçen gün yeni destekleme programları açıklıyor. Yeni açıkladığı destekleme programı ile de bu kapsamda tüm teknoloji girişimcilerine, dünyanın teknoloji merkezlerinden Chicago’da ofis, pazarlama ve iş geliştirme hizmetleri sunuyor.

Türkiye’den girişimcilerin Amerika’daki yatırımcılarla bağlantı kurabilmeleri için bir köprü kuruyor. Bilim Sanayi Bakanlığının Ar-Ge Merkezlerinin artırılması yönünde ki çağrısı ise teknolojinin gelişmesinin önemini gösteriyor.

Türkiye’nin en gelişmiş teknoparklarından olanan İTÜ ARI Teknokent, Türkiye’deki teknoloji girişimcilerini uluslararası pazarlarla buluşturmaya bu pazarlara ulaşmalarına destek olmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda dünyanın en başarılı kuluçka merkezlerinden Chicago 1871’de ofis açan İTÜ ARI Teknokent, teknoloji üreten yenilikçi firmaları yurt dışına taşımak için sadece bu yıl 1.8 milyon TL harcayarak, girişimci firmaların yeni iş ortaklıkları kurmalarını destekleyecek. Böylece Türkiye’den çıkan girişimci teknoloji firmaları Amerika pazarının ve uluslararası yatırım almanın kapısını aralayacak.

1871 LOGO

Türk firmalarının artık Ar-Ge çalışmaları yapmaları ve dünya çapında marka olmanın anlamını öğrenmeleri gerekiyor. Bunun için de Teknokentler büyük fırsatlar ve destekler sağlıyorlar. Bir fikrim var diyen herkesi dinlemeye hazır olduklarını belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, teknokent bünyesinde girişimcilere çekirdekten yetişip büyüyebilmeleri için her türlü desteği verdiklerini, fikirle gelen girişimcilerin malzeme ve donanım desteği ile fikirlerini prototip aşamasına getirebildiklerini vurguladı. Çolpan ayrıca: ‘’Amacımız Türkiye’ye değer katmak, Derdimiz ihracata katkı sağlamak ve cari açığı kapatmak. Bunun içinde girişimcilerimizin dünya piyasalarına açılabilmeleri için yurt dışında ofisler kurmaya karar verdik. Chicago 1871’te ofis açmak oldukça zor. Buraya kabul edilmek için çok farklı aşamalardan geçmek gerekiyor. ITU ARI Teknokent olarak uzun bir süredir dahil olduğumuz bu süreci başarıyla tamamlayarak ofisimizi açtık. Chicago 1871 ofisimiz de girişimcilerimizin kendi ofisleri gibi kullanacakları yatırımcılarla iletişim kurabilecekleri ve müşteri kanallarına ulaşmalarını sağlayacak. Girişimcilerimizin Türkiye’den çıkan uluslararası bir marka olmalarına olanak tanıyacak olmak bize gurur veriyor’’ dedi.

GÖRSEL 5

Kabul edilmeniz zor ama avantajları benzersiz

ITU ARI Teknokent’in ofisini açtığı Chicago 1871, Amerika’nın önde gelen donanım, nanoteknoloji, biyoteknoloji ve robotik girişimcilerine en sahipliği yaparken, Northwestern, Chicago ve Illinois Üniversiteleri ve dünyaca ünlü Techstars kuluçka merkezlerine ve iş geliştirme ofislerine de ev sahipliği yapıyor. 4.700 m2 üzerine kurulmuş Chicago 1871’in en büyük özelliklerinden biri de ekosistemi içerisine alacağı kurumları uzun bir süreç içerisinde farklı değerlendirme kriterlerine göre incelemesi ve sonrasında merkeze kabul etmesi. Bu yöntem ile uzun soluklu ve sağlam iş ortaklıkları kuran merkez, kabul ettiği kurumlara eğitim, uluslararası yatırımcıyla buluşma, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, dünya genelinde panel ve konferanslara katılım, ofis ve konferans salon kullanımları gibi çok önemli avantajlar sağlıyor. Yaklaşık iki yıldır söz konusu değerlendirme sürecinden geçen İTÜ ARI Teknokent, böylece Amerika’nın en seçkin girişimcilik merkezlerinden birinde girişimcileriyle yıl boyunca ve doğrudan yer alma imkanına sahip oluyor.

Önümüzdeki dönemde uluslararası bir marka çıkarma ve Türk girişimciliğini geliştirme misyonu doğrultusunda yurt dışı yatırımlarına devam etmeyi planlayan İTÜ ARI Teknokent, bu tip uluslararası merkezler açmaya kısa süre içinde San Francisco, Boston, Berlin ve Şanghay’da yeni merkezlerle devam edecek.

Kenan Çolpan, Barış Altun, Deniz Tunçalp

Kenan Çolpan, Barış Altun, Deniz Tunçalp

Bu haber 1189 kez okundu.
Aktif Teknoparklar - 11:09 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.