Teknoloji Tüketiciden İşletmelere Doğru El Değiştiriyor!

TeknoBilişim - 13 Mart 2015 21:58

Deloitte’un raporuna göre, 2015 yılında akıllı telefonlarını yenileyenlerin sayısı 1 milyarı aşacak. Mağazalarda akıllı telefonları ile ödeme yapanlar artacak. Basılı kitap satışları e-kitap satışlarından beş kat fazla olacak. Giyilebilir teknoloji, 3D baskı çözümleri, nesnelerin interneti (IoT), insansız hava araçları gibi teknolojiler tüketicilerden ziyade işletmelerden talep görecek.

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman ve kurumsal risk alanlarında dünyanın en büyük profesyonel hizmet firmalarından biri olan Deloitte, “14’üncü Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon (TMT) Öngörüleri” raporunu yayımladı. Rapor, akıllı telefon kullanımı, mobil ödemeler, nesnelerin interneti, 3D cihazlar, insansız hava araçları ve nano uydular gibi çok geniş bir yelpazede ilginç detaylar sunuyor.

Deloitte Türkiye TMT Endüstri Lideri Tolga Yaveroğlu raporla ilgili olarak “Akıllı telefonlar henüz ‘cüzdan’ statüsüne erişmediler ancak 2015 yılının bir kırılma noktası olacağını öngörüyoruz. Bu yıl, dünyadaki akıllı telefonların %10’u ayda en az bir kez mağazalarda ödeme yapma amacıyla kullanılacak.” dedi.

Teknoloji                                                                                                                             

Medya                                                                                                                                 

Telekomünikasyon                                                                                                              

 

 

BENZER HABERLER