YTÜ Takımı AE2 Project Aracı ‘’İstanbul’’ Tanıtıldı
Mayıs ayında Hollanda’nın Rotterdam kentinde 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’ya katılacak olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı AE2 Project, üst düzey enerji verimliliği sağlayan “İstanbul” adlı araçlarını tanıttı. 1 TL’lik enerji ile Edirne’den Kars’a (yaklaşık 1600 km) yol kat etmeyi hedefleyen araç, dünyanın en verimli araçları arasına girebilmek için mücadele edecek.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinden oluşan AE2 Project ekibi, Shell Eco-marathon Avrupa yarışmasında kullanacakları araçları, geleceğin otomobili ‘İstanbul’u, düzenledikleri bir basın toplantısı ile sergiledi. YTÜ Davutpaşa Kampüsü tarihi Otağ-ı Hümayun binasında düzenlenen lansman programında, yeni rengi, yeni teknik özellikleri ile rakiplerine fark atmayı amaçlayan YTÜ ekibinin elektrikli aracı, yeni tasarımı ile ilk kez görücüye çıktı.
Enerjinin dünyada barışın da savaşın da sebebi olduğunu belirten Rektör Yüksek, dünyadaki birçok olayın ardında enerji piyasasına hakim olma ve onu kontrol altına almanın yattığını belirtti.
Enerji arzının önemli olduğunu ancak günümüzde doğayı kirletmeyen, doğaya zarar vermeyen alternatif enerji kaynaklarına yönelmenin bir o kadar önemli olduğunu belirten Rektör Yüksek, Shell tarafından düzenlenen Eco-maraton müsabakalarının da bu anlamda önemli olduğunu ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından YTÜ Ae2 Project ekibinin yeni aracı ‘İstanbul’ Mehter marşı eşliğinde kaldırıldı.
YENİ ARAÇ TEKNOLOJİ VE TASARIMI İLE FARK ATACAK!
Yapımı yaklaşık 1 yıl süren ve azimli bir çalışmanın neticesinde ortaya çıkarılan yeni araçta, güvenlik önlemleri de had safhaya çıkarıldı. Binlerce dolarlık otomobillerde bulunan otomatik fren sisteminin (ESP) yanı sıra, güvenli sürüş için geliştirilmiş araç pilotuna yardımcı olan dikiz uyarı sistemi de yeni araçta yer aldı. Tüm bunların yanında araçta Pitt bölgesi ile araç arasında kablosuz veri aktarımı sağlayan telemetri sistemi de bulunuyor. Telemetri sistemi hareket halindeki araçtan araç hızı, motor sıcaklığı, yol eğimi, motor üzerine düşen akım ve gerilim gibi bilgilerin sensörler aracılığıyla ölçümlenip hem araç içindeki ekrana, hem de kablosuz haberleşme cihazları aracılığıyla paddock alanında bekleyen ekip bilgisayarlarına aktarılmasını sağlıyor. Bu sistem sayesinde yarış esnasında olası bir ters durumda ya da pilotun yaşayabileceği bir sorunun neticesinde aracın uzaktan kontrolü sağlanarak muhtemel aksaklık ve arızaların önüne geçilmesi hedefleniyor. YTÜ öğrencileri tarafından hazırlanan araç bu özellikleri ile Eco-marathon müsabakasının yanı sıra güvenlik, iletişim ve tasarım alanlarında ödülü hedefliyor.
Bu haber 1626 kez okundu.-
Yeni Peugeot 3008 Eylül Ayında Türkiye’de!
-
GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin Yeni Yerleşkesini Açtı
-
Astor Enerji Okul Yenileme Projesi Gerçekleştirdi
-
PUBG MOBILE P.D.P Ve World Of Wonder Tasarımcıları Ödüllerini İstanbul’da Aldı
-
Türk Şirketlerin %49’u Siber Güvenlikte Dış Kaynak Kullanmayı Planlıyor!
-
Contra: Galuga Operasyonu İçin Yeni Intel Geldi