Verginin Dijital Dönüşümü Şirketler İçin Disiplinler Arası Bir Konu
Dünya çapında vergi uyumluluğu ve vergi yazılımları konusunda faaliyet gösteren Sovos, Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ayhan Boyacıoğlu, Satış Mühendisi Tamer Taşdelen ve Ürün Pazarlama Müdürü Melike Güher’in katılımıyla Türkiye’de e-dönüşüm süreçlerinin stratejik operasyonel verimliliğe etkisinin ele alındığı bir webinar düzenledi.
“İş Süreçleriniz Etkilenmeden E-Dönüşüm Stratejinizi Nasıl Güçlendirebilirsiniz?” başlığıyla düzenlenen webinarda e-dönüşüm trendleri, global iş yapış şekilleri ve sistemler, bulut tabanlı teknolojilerin önemi ve doğru çözüm ortağını seçmek ve SAP S/4 HANA Geçiş Senaryoları olmak üzere üç bölüm yer aldı.
Vergisel dijital dönüşüm sürecinin yanı sıra bulut tabanlı çözümlerin ele alındığı webinarda öne çıkan başlıklar şu şekilde:
EMEA bölgesinde dönüşüm Türkiye ile başladı
Sovos Ürün Pazarlama Müdürü Melike Güher’in paylaşımlarına göre verilerin vergi mükellefinin sistemlerinden, vergi idareleri tarafından belirlenen elektronik ortamlara gerçek ya da yarı gerçek zamanlı ve elektronik olarak gönderilmesine dayanan Sürekli İşlem Denetimlerinde, Türkiye öncü ülkelerden biri konumunda.
EMEA ve Asya bölgelerindeki ülkelerin özellikle son beş yıldır ivmelenen bir şekilde sürekli işlem denetimi modeline geçiş çalışmalarına başladığı vurgulandı. Bu ivmeye paralel olarak 2025’e kadar tüm faturaların yüzde 75‘inin gerçek ya da yarı gerçek zamanlı olarak vergi otoritelerine bildirileceğini öngörüsü iletildi.
Vergi süreçlerinin dijitalleşmesiyle iş yapış şekillerinin değişeceğinden bahsedilirken, multidisipliner, işlem odaklı, veriler üzerinden ispata dayalı ve esnek süreçlerin önem kazanacağından bahsedildi.
Doğru iş ortağı ile buluta güven
Webinarda “Bulut Tabanlı Teknolojilerin Önemi ve Doğru Çözüm Ortağını Seçmek” başlıklı sunumu Sovos Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ayhan Boyacıoğlu yaptı. Bu kapsamda bulut tabanlı çözümlerle on-premise çözümlerin avantajlarının karşılaştırıldığı bölümde, bulut tabanlı teknolojilerin güvenlik, erişilebilirlik ve esneklik özellikleri ön plana çıktı.
Mükelleflerin bulut tabanlı servis sağlayıcı seçerken güvenlik, itibar ve referanslar kriterini göz önünde bulundurması gerektiğinin altını çizen Boyacıoğlu, güvenlik sorgulamasının sertifikasyon ve bağımsız denetim raporlarının ötesine geçmesinin önemini vurguladı.
SAP S4/HANA’ya Farklı Geçiş Senaryoları mevcut
Sovos Satış Mühendisi Tamer Taşdelen SAP S4/HANA’ya geçiş için sıfırdan kurulumu (Greenfield), geçmiş verilerin ve süreçlerin tümünün korunması (Brownfield) ve seçilen veri ve seçilen süreçleri koruyup diğerlerini yeniden tasarlanması (Bluefield) olmak üzere üç farklı senaryo paylaştı.
SAP geçiş sürecinin e-dönüşüm sürecinden bağımsız ele alınamayacağının altını çizen Taşdelen, tek servis sağlayıcı ile çalışmanın avantajlarından bahsetti.
Bu haber 933 kez okundu.-
Yeni Peugeot 3008 Eylül Ayında Türkiye’de!
-
GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin Yeni Yerleşkesini Açtı
-
Astor Enerji Okul Yenileme Projesi Gerçekleştirdi
-
PUBG MOBILE P.D.P Ve World Of Wonder Tasarımcıları Ödüllerini İstanbul’da Aldı
-
Türk Şirketlerin %49’u Siber Güvenlikte Dış Kaynak Kullanmayı Planlıyor!
-
Contra: Galuga Operasyonu İçin Yeni Intel Geldi