Türkiye’nin ilk yerli üç boyutlu (3D) yazıcısını LTS Teknoloji üretti
-Ekonomik plandaki ‘AR-GE desteği’ yatırımcıyı sevindirdi
-Türkiye’nin ilk yerli üç boyutlu (3D) yazıcısı TeTe’yi üreten LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan program kapsamında, Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) çalışmalarına özel önem verilmesinin bu çalışmaları gerçekleştiren girişimciler için son derece önemli olduğunu kaydetti
-LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam:
“Hükümetin açıkladığı ekonomik kalkınma planında AR-GE çalışmalarına özel bir önem verilmesi, girişimcinin önünü açacak, yatırımcının yüzünü güldürecek”
Türkiye’nin ilk yerli üç boyutlu (3D) yazıcısı TeTe’yi üreten LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Onuncu Kalkınma Planı kapsamında, Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) çalışmalarına özel önem verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. LTS Teknoloji Grup olarak yıllardır AR-GE çalışması yürüttüklerini belirten Talat Sam, “2 yıllık bir çalışma sonucunda Türkiye’nin ilk yerli üç boyutlu 3D yazıcısı TeTe’yi ürettik. Bu tür çalışmaların artması için devlet desteğinin yanımızda olması çok önemli” dedi.
Açıklanan ekonomik paket içerisinde “ithalata dayalı kalkınmanın azaltılarak, ihracat-ithalat dengesinin kurulması” kavramının yer aldığını hatırlatan Talat Sam, şunları söyledi:
“Yerli girişimci tarafından yürütülen AR-GE çalışmalarının desteklenmesi ile ithalat azalırken yerli üretim artacaktır. Türk girişimcisi yerli teknoloji geliştirme konusunda istekli ve özverili. LTS Teknoloji Grup olarak, kendi kaynaklarımızı kullanarak, Türkiye’nin ilk üç boyutlu 3D yazıcısını geliştirdik. Biz üretime başlamadan önce söz konusu yazıcıların tamamı yurt dışından ithal ediliyor ve milyonlarca dolar yurt dışına gidiyordu. Eğer bu tür projeler devlet tarafından desteklenirse, yerli girişimcinin yabancılardan daha kaliteli ürünler ortaya koyduğunu herkese ispatlayabiliriz.”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Almanya’nın ihraç ettiği ürünlerin ortalama kilogram fiyatının 4,5 dolar olduğunu, buna rağmen Türkiye’nin ihracatında kilogram başına değerin 1,6 dolar seviyesinde kaldığı” bilgisini vererek, AR-GE ve katma değeri yüksek teknolojik ürün ihracatının önemine işaret ettiğini aktaran Talat Sam, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Yurt dışından 10 bin dolara ithal edilen 3D yazıcıları Türkiye’de 2 bin 500 dolara üretiyoruz. Kullanılan malzemenin maliyeti ise bizde kat ve kat daha ucuz. Sayın Davutoğlu’nun açıkladığı 9 ana başlıktaki ekonomik kalkınma planının en az 5 maddesi bizim yaptığımız çalışmalarla doğrudan ilgili. İthalat-ihracat dengesinin sağlanması, teknoloji alanında ticarileşme, yerli teknolojinin geliştirilmesi, sağlık endüstrisi ve sağlık turizmi konuları, doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Gelişmiş ülkelerle aramızdaki teknolojik gelişmişlik mesafesini kapatmak ve kaybettiğimiz yılları geri kazanmak istiyorsak AR-GE çalışmalarına destek söyleminin lafta kalmaması gerekir.”
-Masaüstü ithalat sistemi 3D yazıcılar-
3D yazıcılar; sanayi, mimari; eğitim ve sağlık gibi çok geniş bir alanda kullanılıyor. ‘Masaüstü imalat’ sistemi olarak adlandırılan 3D teknolojisi ile 3 boyutlu bilgisayar tasarımları, gerçek bir objeye dönüştürülüyor. Yerli üç boyutlu yazıcılar kendi yedek parçasını da bizzat kendisi üretebiliyor.
Bu haber 991 kez okundu.-
Yeni Peugeot 3008 Eylül Ayında Türkiye’de!
-
GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin Yeni Yerleşkesini Açtı
-
Astor Enerji Okul Yenileme Projesi Gerçekleştirdi
-
PUBG MOBILE P.D.P Ve World Of Wonder Tasarımcıları Ödüllerini İstanbul’da Aldı
-
Türk Şirketlerin %49’u Siber Güvenlikte Dış Kaynak Kullanmayı Planlıyor!
-
Contra: Galuga Operasyonu İçin Yeni Intel Geldi