20° Kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur

Sony’den 4K Lazer Işık Kaynaklı Projektör

TeknoBilişim - 19 Mayıs 2015 17:14 A A

Sony’nin yeni 4K projektörü VPL-GTZ1, lazer ışık kaynağı ve ultra kısa yansıtma açısı gibi en iyi projektör teknolojilerini bir araya getiriyor; müze, tasarım simülasyonu, tabela, petrol ve yakıt, simülasyon ve eğitim, kurumsal kullanım ve video duvarı gibi çeşitli B2B ve ticari uygulamalar için iyi bir çözüm sunuyor.

VPL-GTZ1’in görüntüleme teknolojisi, Sony’nin kanıtlanmış 4K SXRD™ özelliğini lazer fosforlu ışık kaynağı ile bir araya getiriyor. Bunun sonucunda 2000 lümen renk parlaklığı ve üstün bir görüntü kalitesi elde ediliyor. Yeni projektör, görüntüleri her türlü beyaz düz zemin üzerine diyagonal olarak yaklaşık 3,7 m (147 inç) uzaklıktan yansıtabiliyor ve 1,7 m’ye (66 inç)* kadar yakınlaştırabiliyor. Bütün bunlar ekrandan 228 mm ile yaklaşık sıfır mm (9 inç) gibi bir uzaklıktan sağlanabiliyor. Sunum uygulamalarında avantajlı bir özellik olan ultra kısa yansıtma, ekrana daha yakın mesafede durmanızı ve 4K görüntüden uzaklaşmadan ayrıntıları daha yakından kontrol etmenizi sağlıyor.

Her türlü kurulum ortamına uygun, şık ve “uyumlu” bir tasarıma sahip olan projektörün fazla gürültü yapmayan fanı kullanıcıları rahatsız etmeyecek şekilde çalışıyor. Yeni model, esnek kurulum ve çalışma özellikleri sayesinde zemin üzerine kurulabildiği gibi tavana da monte edilebiliyor ve arkadan projeksiyon için de kullanılabiliyor.

Birçok projektörü karma şekilde bir arada kullanma olanağı tanıyan bu projektörle kullanıcılar hızlı açılma ve kapanma özelliği sayesinde çok çeşitli uygulamaları rahatlıkla gerçekleştirebilecek. Tıpkı Sony’nin diğer lazer ışık kaynaklı projektörlerinde olduğu gibi VPL-GTZ1 de lamba değiştirmek ve bakım yapmak zorunda kalmadan yaklaşık 20.000 saat çalışabiliyor. Bu şekilde elde edilen gerek zaman tasarrufu gerekse ekonomik kazançlar sayesinde normal şartlarda ampul değiştirmek için harcanan maliyetler de azaltılmış oluyor.

Yeni VPL-GTZ1 projektörün bu yılın sonuna doğru Avrupa’da piyasaya sunulması planlanıyor.

Bu haber 988 kez okundu.
TeknoBilişim - 17:14 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.