Mutlu çalışanın sırrı “teknoloji”
Dell ve Intel’in Küresel Gelişen İşgücü Araştırması sonuçlandı:
Dell ve Intel’in Gelişen İşgücü Araştırması’nda, teknolojinin çalışma şeklini nasıl değiştirdiği ve iş yaşamı ile özel hayata nasıl etki ettiği mercek altına alındı.
12 ülkede bulunan küçük, orta ve büyük organizasyonlardaki yaklaşık 5 bin çalışanın yüzde 76’sı, teknolojinin verimliliklerinde etkili olduğunu ortaya koydu. Yüzde 46’sı ise teknolojinin üretkenliklerini artırdığını ve daha hızlı iletişim kurmalarını olanaklı kıldığını söyledi.
Günümüzde çalışanlar vakitlerinin %35’ini ofis dışında geçiriyor
Dell ve Intel, teknolojinin mevcut ve gelecekte var olması öngörülen işgücü eğilimleri üzerindeki rolünü belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği ikinci Küresel Gelişen İşgücü Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.
İşyeri kavramı değişirken, işle ilgili sorumluluklar evde, müşteri ofisinde, hatta kafe ve toplu taşıma araçları gibi herkese açık yerlerde bile yerine getirilebiliyor. Dolayısıyla, mobilite bir öncelik haline geliyor. Bu değişim ortamında, mobil teknolojiler ve alternatif arayüzler giderek güçlü bir rol oynuyor. Dizüstü bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları, ‘2’si 1 Arada’ cihazlar, ince işlemciler ve masaüstü sanallaştırma çözümleri, BT yöneticilerine daha önce benzerine rastlanmamış bir mobilite olanağı sağlıyor.
Gelişen İşgücü Raporu, günümüzde nerede ve nasıl çalışıldığını ortaya koyarak, ofiste ya da evde çalışan profesyonellerin en iyi performansı sergileyebilmek için ne gibi teknolojilere ihtiyaç duydukları konusunda işverenlere önemli veriler sunuyor.
Mutlu Çalışanların Sırrı Teknoloji: Dünyada her dört çalışandan biri işyerinde kendilerine sunulan teknolojiden etkilendiklerini, üretkenliklerini artıracak daha iyi teknolojilerin sunulması durumunda yeni bir işe geçmeyi düşünebileceklerini söylüyor. Yetersiz teknoloji yüzünden işlerinden ayrılmaya en yatkın olanlar ise medya ve eğlence sektöründe çalışanlar. Özellikle yönetici pozisyonunda ve gelişmekte olan ülkelerde çalışanlar, mevcut işverenleriyle çalışmaya devam etmek için en ileri teknolojiyi bekliyor; aksi takdirde başka işleri değerlendiriyorlar.
Küresel olarak çalışanların yarısından daha azı, BT birimlerinin teknolojileri seçerken çalışanların görüşlerini dikkate aldığını belirtiyor. Gelişmekte olan ülkelerde çalışanlar BT‘nin kararları üzerinde daha fazla etkiye sahip olduklarını hissediyorlar.
İşyerinde Teknolojinin Geleceği Parlak, Ama Her Şey Tamamen Otomatik Olmayacak: Çalışanlar, teknolojinin geleceği konusunda genel olarak iyimserler; teknolojinin değişip gelişmeye devam edeceğine ve işgücüne farklı yeterlilikler sağlayacağına, ancak insanların çalışma biçimini köklü bir şekilde değiştirmeyeceğine inanıyorlar. Gelecekte klavye yerine ses tanıma teknolojisinin kullanılacağını (yüzde 92), tüm bilgisayarların el hareketlerini algılayacağını (yüzde 87) ve klavye ile farenin tarihe karışacağını düşünüyorlar (yüzde 88).
Ama teknolojideki bu ilerlemeler işyerinde insana duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmayacak. Çalışanlardan sadece yüzde 34’ü kendi yaşam süreleri içinde işlerinin tamamen otomatik olarak yapılacağı bir teknolojinin mümkün olacağını düşünüyor. Gelişmekte olan ülkelerde, özellikle BAE, Hindistan ve Türkiye‘de çalışanlar teknolojiye bağlanmaya daha istekliyken; Birleşik Krallık, ABD ve Japonya’da çalışanlar çalışma hayatlarında daha fazla insani unsur görmek istiyorlar.
Bu haber 1153 kez okundu.-
Yeni Peugeot 3008 Eylül Ayında Türkiye’de!
-
GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin Yeni Yerleşkesini Açtı
-
Astor Enerji Okul Yenileme Projesi Gerçekleştirdi
-
PUBG MOBILE P.D.P Ve World Of Wonder Tasarımcıları Ödüllerini İstanbul’da Aldı
-
Türk Şirketlerin %49’u Siber Güvenlikte Dış Kaynak Kullanmayı Planlıyor!
-
Contra: Galuga Operasyonu İçin Yeni Intel Geldi