17° Parçalı az bulutlu

Intel’den Nesnelerin İnterneti Pazarına Destek!

Teknopark Gündem - 17 Mart 2015 21:32 A A

Türkiye, trilyon dolarlık pazarın yeni mucitlerini Intel desteğiyle çıkaracak

Intel, Gençlerin yeni teknolojiler geliştirmesine katkı sağlayarak, çığır açacak projeleri ortaya çıkarması için dev bir adım atan Intel Türkiye, “Intel Galileo – İcat Kiti” programı dâhilinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle toplam 37 üniversiteden 60 akademisyene, 1050 adet Galileo Geliştirme Platformu gönderimini tamamladı.

2020’de 19 trilyon dolarlık bir pazar olması beklenen giyilebilir teknolojiler ve Nesnelerin Interneti (IoT) alanında yeni icat ve ürünlerin ortaya çıkması için atılan bu adım sonrasında hedef, Türkiye’nin trilyon dolarlık pazardan yeni fikirlerle pay alması ve bu fikirleri dünyaya ihraç etmesi.

Intel, öğrencileri inovasyona teşvik etmek amacıyla geliştirdiği “Intel Galileo  – İcat Kiti Programı”nın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşen Türkiye ayağında, toplam 37 üniversiteden 60 akademisyene, 1050 adet Galileo Geliştirme Platformu gönderimini tamamladı. Proje, üniversitelerle özel şirketler arasındaki işbirliğinin Galileo sayesinde artırılmasını ve Türkiye’den milyar dolarlık şirket çıkmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

 “Türkiye’den Milyar Dolarlık Şirket Çıkması İçin Vites Büyütmemiz Şart”

Intel Ar-Ge Merkezinden Çıkan Projeler Gençlere Örnek Olacak

Türkiye’nin trilyon dolarlık pazardan pay alması için çalıştıklarını ifade eden Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, “İstanbul, İTÜ Teknokent’te açtığımız Ar-Ge merkezimiz dünyadaki 3. açık Ar-Ge merkezi konumunda.  Bu merkezde Nesnelerin Interneti ve giyilebilir teknolojiler üzerine çalışıyor, yeni projelere destek veriyoruz. Intel Türkiye olarak İstanbul Ar-Ge Merkezi’nde yapılan çalışmalarla birlikte çok kısa zamanda 2 adet patent başvurusunda bulunduk. Merkez daha birinci yılını doldurmadan ilk ürünleri görebildik. Bunun yanında düzenlediğimiz birçok Ar-Ge ve inovasyon odaklı yarışma ve etkinlikle Türkiye’deki genç girişimcilerin yeteneklerini ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Türkiye’deki, genç girişimcilerin Silikon Vadisi deneyimi yaşamasına ve dünyanın en büyük risk sermayesi şirketleriyle buluşarak küresel pazarlara açılma fırsatı edinmesine destek olmak amacıyla farklı projeler yürütüyoruz” dedi.

Türkiye’den Girişimci Gençler Çıkması İçin Özel Sektör – Üniversite İşbirliği

Intel, girişimci gençlerin önünü açmak amacıyla gerçekleştirdiği “Intel Galileo – İcat Kiti” projesini bir adım ileri taşımak amacıyla, ODTÜ Teknokent’le de işbirliği gerçekleştirildi. İşbirliği kapsamında, Galileo geliştirme platformları ile ortaya çıkarılan projeler, ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen “Yeni Fikirler, Yeni İşler” yarışmasına katılabilecek. Birinci seçilen fikrin 10 bin dolar para ödülüyle ödüllendirilmesinin yanı sıra, dereceye giren fikirlerin sahipleri ODTÜ Teknokent bünyesindeki kuluçka merkezini 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Ayrıca, birinci seçilen proje, Intel EMEA Yenilikçilik Zirvesi kapsamında düzenlenen “Challenge-Up” yarışmasına doğrudan katılma hakkı elde ederek, Intel Capital ve benzeri yatırım şirketleri ile buluşma şansına sahip olacak.

İşbirliği ile ilgili bilgi veren Burak AydınIntel Galileo İcat Kiti, Türkiye’nin teknoloji yarışında gençlerimize, akademisyenlerimize yeni bir heyecan getirecek. Bu platform, öğrencilerin bitirme tezlerinde, projelerinde, yeni fikir üretim aşamalarında, üniversite ve sanayi işbirliklerinde kullanılabilecek. Galileo İcat Kiti, öğrencilerin daha nitelikli, donanımlı, tecrübeli hale gelmelerini sağlayacak ve böylelikle gençlerimiz iş hayatına bir adım önde başlayacak, ülkemizdeki rekabetçi teknoloji üretimine kısa sürede katma değer katabilecekler. Bu da, Türkiye’den milyar dolarlık şirket çıkması için önemli bir adım olacak” dedi.

 

Bu haber 1207 kez okundu.
Teknopark Gündem - 21:32 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.