23° Açık

Intel Teknolojisi Robota Zeybek Oynattı

TeknoBilişim - 11 Aralık 2014 22:44 A A

Intel Teknoloji Konferansı’na damga vuran yeniliklerden biri de insansı robot NAO oldu. Intel işlemcisi sayesinde “akıllı” hale gelen NAO, ses ve yüz tanıyabilmesinin yanı sıra, sohbet de edebiliyor. NAO, öğrenme yeteneğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Intel, Dünyayı Şekillendiren Teknolojileri Tanıttı

Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden biri olan Intel Teknoloji Konferansları, İstanbul’da düzenlendi. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ve Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane de konuşmacı olarak yer aldı.“Gelecek Şimdi” temalı etkinlikte Burak Aydın, Nesnelerin İnternetinin gelecek 10 yılın öne çıkan teknolojisi olduğunu ve Intel’in Ar-Ge yatırımıyla Türkiye’nin bu alanda öncü olması amacıyla çalışmalar yaptığını söyledi. Dikkat çeken diğer bölümler; atel ve alçı uygulamalarında sağlık sektörüne büyük yenilik getiren “Akıllı Alçı” ve Intel Ar-Ge Merkezi’nden podyuma taşınan akıllı giysiler oldu. İnsansı robot NA yaptığı Zeybek oynadı ve Burak Aydın’la sohbet etti.

Intel Ar-Ge Merkezi’nin İlk Örnek Projesi Akıllı Alçı

Intel Ar-Ge Merkezi’nde, giyilebilir teknolojileri hedefleyen Galileo ve Edison platformları üzerinde çalıştıklarını söyleyen Burak Aydın, Intel teknolojisi sayesinde, bu platformlarla nesneleri birbirine bağlayarak akıllı hale getirdiklerini vurguladı. Aydın, İstanbul’da bulunan Intel Ar-Ge Merkezi’nin en önemli projelerinden biri olarak, ödüllü Uluslararası Endüstriyel Tasarımcı Deniz Karaşahin tarafından tasarlanan, Intel tarafından “akıllı” hale getirilen alçıyı tanıttı. 3 boyutlu baskı teknolojisiyle üretilen, atel ve alçı uygulamasına yeni bir yaklaşım getiren akıllı alçı, hem kullanıcının konforu hem de pratikliği bakımından tüm dünyada büyük ses getirdi. Intel’in Edison platformu ile akıllı hale getirilen alçı, üzerindeki algılayıcılar sayesinde kas spazmına bağlı pronasyon ölçümü yaparak ön kolda meydana gelen istemsiz kasılmaların (Serebral Palsi) varlığının ve şiddetinin tespitinde kullanılacak teknik verilerin toplanmasına imkân sağlıyor.

Konferansta Intel tarafından satın alınan dünyanın en ileri ve gelişmiş fitness ve sağlık takip cihazı olan Basis Science’in ürünleri de tanıtıldı. Basis Peak adlı bileklik adım saymanın ötesinde, kalp ritmini, terlemeyi, vücut ısısını, uyku düzenini takip ederek topladığı verileri internet ve mobil servisten oluşan ara yüzlerle değerlendiriyor. Böylelikle, kişilerin formda kalmasını, daha iyi uyumasını ve stres kontrolünü sağlıyor.

ABD’li Ünlü Rapçi “50 Cent”in Kulaklığı Intel’le Akıllandı

“50 Cent” adıyla tanınan ABD’li rapçi Curtis Jackson’ın kulaklık ve aksesuar markası SMS Audio ile gerçekleştirilen işbirliğiyle, dünyanın kalp ritmini ölçen ilk kişisel ses sistemi ortaya çıktı. SMS Audio’nun yazılımının bir parçası da Intel’in İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’nde geliştirildi. Bu çalışma Intel’in Türkiye’deki Ar-Ge Merkezinin Türk mühendisleri ile katkıda bulunduğu ilk ticari başarılarından birisi oldu.

Yeni dünyanın mantık ve yaratıcılığı birlikte düşünmeye zorladığına değinen Burak Aydın “Sağ ve sol beyni birlikte kullanan bir nesil yetişiyor. Teknoloji bu neslin genlerinde var ve hayal gücü her iş dalında kendini gösteriyor. İşte bu yüzden giyilebilir teknolojiye sahip ama şık moda ürünleri görmeye başladık. Sadece güneşten korunmak ya da estetik konfor için taktığımız güneş gözlüklerinden daha fazlasını istiyoruz. Bundan 10 yıl önce birlikte çalışması imkânsız görünen sektörler bugün ortak düşünüyor ve üretiyor. Nesnelerin interneti ve giyilebilir dünya bu nedenle gündemde ve gelecek yılların da gündemini oluşturacak.” dedi.

robot

Bu haber 820 kez okundu.
TeknoBilişim - 22:44 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.