Infiniti’nin “SYNAPTIQ” arayüzü üç farklı sürüş deneyimi sunuyor
Infiniti’nin ödüllü “SYNAPTIQ” insan-makine arayüzü tek kokpitten üç farklı sürüş deneyimi sunuyor
Infiniti tasarım ekibi tarafından dizayn edilen geleceğin otomobili “SYNAPTIQ”, Los Angeles Autoshow’da düzenlenen Tasarım Yarışması’nda Halkın Seçimi Ödülü’nü aldı. 2029’da insanların araçlarıyla nasıl bağlantı kuracağının vizyonunu sunan “SYNAPTIQ” simülasyonu, artırılmış gerçeklik, 3D hologram ve giyilebilir teknolojiler kullanan modüler bir tasarıma sahip.
“SYNAPTIQ” isimli A.R.C yarış aracı tasarımı, geleceğin otomobillerinin nasıl olacağının sinyallerini veriyor.
Artırılmış gerçeklik, 3D hologram ve giyilebilir teknolojilerin kullanıldığı insan-makine ara yüzünde, sürücü tek bir kokpitte hem asfalt yolda hem arazide hem de havada sürüş deneyimi yaşayabiliyor.
Los Angeles Autoshow’un ana teması olan: “Geleceği Hissetmek: 2029’da Otomobiller Bizle Nasıl Etkileşim İçinde Olacaklar?” sorusuna bir yanıt olan Infiniti’nin “SYNAPTIQ” isimli A.R.C. Yarış aracı, 11. Los Angeles Autoshow Tasarım Yarışması Facebook® sayfasında ziyaretçilerden en fazla oyu olarak Halkın Seçimi Ödülü’nü kazandı.
Tek kokpitten hava, asfalt ve arazi sürüşü deneyimi
Sürüşü daha etkileşimli bir hale getirmek ve geleceğe yönelik teknolojilerin nasıl kullanılacağını göstermek için Infiniti Tasarım Ekibi; A.R.C. Yarış isimli araç triatlonu oluşturdular. Sürücünün hava, asfalt yol ve arazi araçlarının her birini kontrol edebilmesi için üniversal bir gövde sunuluyor. Böylece sürücüler tek kokpitten geleceği deneyimleme fırsatı yakalıyorlar.
Üç araçtan ilki, Los Angeles’tan Las Vegas’a uzanan rotada yarışan bir Formula 1™-türü yarış aracı. Ardından sürücü, Büyük Kanyon’a doğru bir off-road yarış aracı kullanıyor. Son olarak sürücü jet hava aracıyla Los Angeles’a geri dönüyor. Sürücü, rotayı gösteren 3D hologram daireler etrafında manevra yapabiliyor.
Sürücü, her araç ve sürüş için aynı kokpit içinde kalıyor ve aynı ara yüzleri kullanarak tanıdık bir ortamda yarışmaya devam edebiliyor. Böylece sürücü, birçok farklı sürüş veya uçuş durumuna kolaylıkla adapte oluyor. Araçla insanın bir bütün olarak hareket etmesini sağlayan S.U.I.T.’in içerisinde yer alan sentetik kaslar sayesinde sürücüye taktiksel sinyaller gönderiliyor. Gövdenin içinde yer alan sıvı kristal kanopiler, dinamik araç güncellemelerini ve sürücünün kendisini ile ilgili hayati sinyalleri aktarıyor.
Bu haber 574 kez okundu.-
Yeni Peugeot 3008 Eylül Ayında Türkiye’de!
-
GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin Yeni Yerleşkesini Açtı
-
Astor Enerji Okul Yenileme Projesi Gerçekleştirdi
-
PUBG MOBILE P.D.P Ve World Of Wonder Tasarımcıları Ödüllerini İstanbul’da Aldı
-
Türk Şirketlerin %49’u Siber Güvenlikte Dış Kaynak Kullanmayı Planlıyor!
-
Contra: Galuga Operasyonu İçin Yeni Intel Geldi