18° Parçalı az bulutlu

Gelişen Teknolojiler Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi

TeknoBilişim - 16 Nisan 2015 19:52 A A

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Gelişmekte olan 15 teknoloji alanından biri olan 3D Yazıcı Sektör Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık çalıştay kapsamında yaptığı konuşmada, “Bir taraftan güçlü olduğumuz alanlarda, katma değeri daha yüksek ürün üretme gayreti içindeyiz ki bu noktada Ar-Ge ve inovasyonu çok agresif şekilde destekliyoruz. Yapılan tahminlere göre, 2024’te 20 milyar dolarlık bir 3D yazıcı piyasası ve yaklaşık 30 milyar dolar da sarf malzemesi piyasası oluşacak. Bu, kişiselleştirilmiş üretimin yaygınlaşması anlamına geliyor, aslında belki bir 3. sanayi devrimi olarak bile nitelemek, bu teknolojiyi mümkün hale geliyor. Dolayısıyla 3 boyutlu yazıcıların hayatımıza katacağı yenilikler tahminimizin de ötesinde. Şu anda özellikle medikal alanda çok yoğun bir kullanıma şahit oluyoruz. Bunun, savunma sanayisinden iletişim teknolojilerine kadar pek çok alanda, hayatımızın her gün daha da içine gireceğini tahmin etmek, zor değil” Dedi.

“Türkiye artık start-up firmalarını çok daha fazla destekleyecek” 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dünyada açık inovasyonun yanı sıra, açık Ar-Ge kavramının da daha önemle vurgulanmaya başlandığını söyledi. Fikri mülkiyet haklarında da önemli değişikliklerin meydana geldiğini dile getiren Işık, birçok büyük şirketin elindeki çalışmaları tüm dünyaya açtığını ifade etti.

Sadece emeği değil, zamanı da değerleyen bir fikri mülkiyet kavramıyla karşı karşıya olunduğunu belirten Işık: “Bunun da olmazsa olmazı, Türkiye’de start-up firmalarının çok yoğun desteklendiği bir ekosistemi oluşturmak. Biz, ‘TÜBİTAK olarak, tüm projeleri kendimiz yapalım, TÜBİTAK‘a daha fazla uzman, araştırmacı alalım ve her şeyi kendimiz yapalım’ anlayışında değiliz. İstiyoruz ki TÜBİTAK ve enstitüler, çok güçlü entegrasyon kurumları olsun, iş paketleri oluşturulsun ve firmalara bu iş paketleri dağıtılsın, Türkiye’de start-up firmalarını güçlendirecek bir ekosistem oluşsun. Bunu son derece önemsiyoruz. Türkiye’nin en iyi beyinleri TÜBİTAK‘a veya Turkcell‘e girmeye veya Türkiye’nin en iyi şirketlerinde çalışmaya heveslenmesin, kendi şirketini kurup, kendi teknolojisini geliştirmeye heveslensin“dedi.

Bu haber 757 kez okundu.
TeknoBilişim - 19:52 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.