19° Açık

GE Garaj Çalışmaları ile İTÜ’de Hızlı Üretim Dönemi

Teknopark Gündem - 24 Ocak 2015 14:54 A A

GE VE İTÜ’DEN YEREL İNOVASYONA GÜÇ KATACAK ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ
GE Garaj Çalışmaları ile İTÜ’de Hızlı Üretim Dönemi Başlıyor

• GE’nin yerel inovasyon ekosistemi genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediği GE Garaj çalışmaları, Mayıs ayı sonuna kadar İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliği ile girişimciler, yenilikçiler ve öğrencilerin fikirlerini ürüne dönüştürebilecekleri bir üretim merkezi olacak.

• Türkiye’deki tüm üniversitelerdeki öğrencilerin ve girişimcilerin uygulamalı olarak deneyimleme olanağı bulacağı GE Garaj çalışması, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesini ve Türkiye’deki şirketler ve gençler arasındaki buluş, yenilik ve üretime olan ilginin canlandırılmasını hedefliyor.

General Electric (GE), Türkiye’de yerel inovasyonun güçlendirilmesi, bu alanda yetkinliklerin geliştirilmesi ve üretim bazlı çözümlerin yaygınlaştırılması amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile bir işbirliğine imza attı. Bu kapsamda GE Garaj çalışmaları Mayıs ayı sonuna kadar İTÜ Ayazağa kampüsü içinde gerçekleştirilecek. Yenilikçiliğin ve üretimin teşvik edildiği GE Garaj çalışmaları ile girişimciler ve öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenirken GE Garaj aynı zamanda fikirlerin ürüne dönüştürülerek prototiplerin çok hızlı bir şekilde üretilebildiği bir merkez olacak.

GE Türkiye’nin Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘Endüstrinin Geleceği’ etkinliği kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenen GE Garaj atölye çalışmaları, Mayıs ayı sonuna kadar İTÜ’de devam edecek. Üniversite öğrencilerinin ve girişimcilerin CNC tezgahları, lazer kesiciler, 3D yazıcılar ve enjeksiyon kaplayıcılar gibi makineleri uygulamalı olarak deneyimleme olanağı bulacağı GE Garaj atölye çalışmaları, seminerler ile de desteklenecek.

Haziran ayına kadar haftanın iki günü randevu sistemi ile tüm üniversite öğrencilerine, akademisyenlere, girişimcilere, teknoparklara ve kurumlara açık olacak olan bu merkezde, belirli sektörler için özel çalıştaylar da gerçekleştirilecek. Farklı paydaşların bir araya gelerek endüstrinin karşılaştığı sorunlara çözüm arayışında olacak gruplar, işbirliğinin gücü ile yeni yol haritaları oluşturabilecek. Diğer taraftan, geleceğin iş yapış biçimini değiştiren bu makineler, öğrencilerin ve girişimcilerin de prototipler üretmelerini sağlayarak yenilikçi fikirlerinin ürüne dönüşerek hayata geçmesini destekleyecek.

4. GE Küresel İnovasyon Barometresi sonuçlarına göre; küresel şirketler, Ar-Ge girişimlerini desteklemeye, yerli firmalar ve üniversitelerle işbirliğine dayalı çalışmalara ve ortaklıklara yönelik yapılar kurmaya son derece olumlu bakıyor. Türkiye’deki yöneticilerin yüzde 76’sı, işbirliğinin değerini giderek daha çok takdir ediyor ve işbirliğine dayalı inovasyon faaliyetlerinin getirdiği kazançların geçtiğimiz yıla göre artış kaydettiğini söylüyor. Üniversitelerle kurulan işbirlikleri, TÜBİTAK ve benzeri kuruluşlarla yapılan ortak çalışmalar ve Teknopark’ta açılan inovasyon merkezleri artık Türk iş dünyası için birer odak noktası haline geliyor.

Teknoloji, üretim yöntemlerimizi tümden değiştiriyor. Yazıcılar artık sadece mürekkep değil, plastik ve metal kullanıyor. Prototip üretilmesi haftalar, aylar ya da yıllar değil, artık sadece saatler sürüyor. Yazılım teknolojileri, tasarım yeteneğinin gelişmesi için kurşun kalemden çok daha fazlasını sağlıyor. GE Garaj’ı yenilik ve ileri üretim tekniklerine olan küresel ilgiyi harekete geçirmek için yarattık. Programlar ve atölye çalışmaları; CNC tezgahları, lazer kesicileri, 3D yazıcılar, enjeksiyon kalıplayıcıları ve çok daha fazlasını içeren tam donanımlı laboratuarlarda gerçekleştirilecek.

Şimdi ise, Türkiye’de bir ilk olarak, GE Garaj yoluyla, endüstrinin geleceğinin dünyayı nasıl değiştirdiğini birlikte keşfetmek için GE yerel öncüler, girişimciler, öğrenciler ve tedarikçiler ile işbirliği yapıyor.

Bu haber 1111 kez okundu.
Teknopark Gündem - 14:54 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.