Derin Teknoloji Girişimlerine İlgi Artıyor!
Son iki ayda 7 Cube Incubation girişimcisi toplamda 475 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı!
Teknopark İstanbul’un Kuluçka merkezi Cube Incubation, girişim ekosistemine özel proje ve çalışmalarıyla ev sahipliği yaptığı girişimlerin başarılarıyla katkı sunmaya devam ediyor. Eylül ayında 100 milyon TL’lik dev yatırımla açtığı yeni merkezinde özellikle derin teknoloji girişimlerinin yatırım almasına ve uluslararasılaşmasına katkı sunmayı hedefleyen Cube Incubation 2 ayda bu hedefinde ne kadar ciddi olduğunu kanıtladı. Zira Eylül ve Ekim aylarında Cube Incubation ’da faaliyet gösteren 7 derin teknoloji girişimi toplamda 475 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Türkiye’de derin teknoloji girişimcilerine ev sahipliği yapan tek kuluçka merkezi olarak öne çıkan Cube Incubation 2021 yılında “Derin Teknolojiye Derin Bakış” başlıklı raporunda Türkiye’de faaliyet gösteren derin teknoloji girişimcilerine ilişkin önemli analizler ortaya koymuştu. Raporda yer alan ihtiyaç haritasına bakıldığında derin teknoloji girişimcilerinin en önemli ihtiyacının %77 oranla finansman olduğu görülüyor. Bu ihtiyacı %58 oranla pazara ulaşma takip ediyor zira ürün geliştirmede problem yaşamayan derin teknoloji girişimleri, satış ve pazarlama konularında sorunlar yaşıyor. Raporda %35 ile 3. en önemli ihtiyaç olarak karşımıza çıkan nitelikli insan kaynağı ve %25 ile 4. en önemli ihtiyaç olan ortak bulma konularının bir anlamda pazara ulaşmayla ilgili yaşanan problemin çözümüne de katkı sağlayabileceği değerlendiriliyor. Raporda girişimlerin satış ve pazarlama konularında nitelikli iş gücüne erişmeleri ve Ar-Ge dışı alanlarda deneyimli ortaklarla eşleşmeleri durumunda pazara ulaşma konusunda yaşadıkları problemlerin ortadan kalkabileceği vurgulanıyor.
2021 yılı başlarında hazırladığı raporla derin teknoloji alanına ışık tutan Cube Incubation bu rapordan elde ettiği bilgiler çerçevesinde derin teknoloji girişimlerine yönelik sunduğu çalışmaları genişleterek girişimlerin yaşadıkları problemleri en aza indirme hedefiyle hareket ediyor. Bu kapsamda mentorluk programlarını genişleten merkez girişimcileri daha fazla yatırımcıyla bir araya getirerek sermaye ihtiyaçlarını gidermeye odaklanıyor. Öte yandan derin teknoloji girişimcilerinin satış ve iş geliştirme konuşlarında yaşadıkları problemleri ortadan kaldırarak onlara yol gösterici olmayı isteyen Cube Incubation destek ofisleriyle ekosisteme yeni bir bakış açısı kazandırıyor.
“Girişimciliği yeni dünya düzeninin lokomotifi olarak görüyoruz”
startups.watch’un hazırladığı Türkiye Girişim Ekosistemi 2021 3. Çeyrek raporuna göre fonlanan dikeyler arasında derin teknoloji girişimleri ikinci sıraya yükseldiğini görmekten ve son 2 ayda Cube Incubation girişimcilerinin aldığı yatırımlardan dolayı gururlandıklarını ifade eden Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Teknopark İstanbul olarak girişimciliği ilerlemenin ve kalkınmanın lokomotifi olarak görüyoruz. Bu sebeple büyük bir heyecan ve tutkuyla girişimcileri desteklemeye, onları anlamaya, ihtiyaçlarını gidermeye odaklanıyoruz. Derin teknoloji raporumuzla mevcut durumu tespit edip gerekli altyapıları kurmaya odaklandık. Bugün 7 girişimcimizin elde ettiği bu yatırım başarısında katkımızın olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki derin teknoloji girişimcileri zaten halihazırda sunduğumuz teknik altyapı, atölye ve laboratuvarlar sayesinde ürünlerini rahatlıkla geliştiriyorlar. Mentorluk programlarımız, yatırımcı buluşmalarımız, yeni hızlandırma programlarımız ve destek ofislerimizle derin teknoloji girişimcilerinin finansmana erişim ihtiyaçlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
Bu haber 723 kez okundu.-
Türkiye’de Endüstriyel Robotların Sayısı Yüzde 50 Arttı
-
Bilkent CYBERPARK Oyun Firmaları İle Gamescom 2024’de Yer Aldı!
-
Türk Siber Güvenlik Devi PICUS’a 45 Milyon Dolarlık Yatırım
-
Yeni Peugeot 3008 Eylül Ayında Türkiye’de!
-
GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin Yeni Yerleşkesini Açtı
-
Astor Enerji Okul Yenileme Projesi Gerçekleştirdi