Bosch, hidrojen portföyünü genişletiyor
Bosch, mobil hidrojen uygulamaları için ürün portföyünü genişletti. Portföy, bugünden itibaren tank valfleri veya basınç regülatörleri gibi H2 tank sistemlerine yönelik bileşenler de içeriyor. Bu amaç doğrultusunda teknoloji ve servis tedarikçisi, ürünlerin ortaklaşa daha da geliştirildiği İtalyan uzman OMB Saleri ile bir mühendislik ortaklığına girdi. Bosch Güç Aktarma Çözümleri Bölümünün Başkanı Dr. Uwe Gackstatter, “Hidrojen, iklim nötrlüğe ulaşma yolunda gelecekteki güç aktarma sistemleri karışımında önemli bir yapı taşı olacak. OMB Saleri ile H2 tank bileşenlerini seri üretime hazır hale getiriyoruz.” dedi.
Hidrojen yakıt ikmali çözümleri için küresel pazar hedefleniyor
Hidrojenle çalışan güç aktarma sistemlerine olan talep, özellikle ticari araçlarda önümüzdeki yıllarda güçlü bir büyüme yaşayacak. Bosch, 2030 yılına kadar dünya çapında trafiğe kaydedilen her yeni sekiz ticari araçtan birinin yakıt hücresiyle çalıştırılmasını bekliyor. Bosch ve OMB Saleri, hidrojen yakıt ikmali sistemlerine yönelik bileşenler için kurdukları ortaklığın H2 sektöründeki pazar konumlarını genişleteceğini umuyor. İş birliği, 350 bar ve 700 bar basınçlarda hidrojen depolama çözümleriyle ilgili çeşitli ürünler için bir lisans ve mühendislik anlaşmasını içeriyor. Ortak eşzamanlı mühendislik ekipleri şimdi mevcut ürünleri daha da geliştiriyor ve bunları toplu üretim için optimize ediyor. İki şirketin hedefi, ölçek ekonomilerinden yararlanmak ve rekabetçi fiyatlarla hidrojen yakıt ikmali çözümleri için bileşenler sunmak.
Bosch ve OMB Saleri, uzmanlıklarını bir araya getiriyor
Bu iş birliği, iki ortağın bilgi birikimini bir araya getiriyor. Kuzey İtalya’daki Brescia’da bulunan İtalyan teknoloji şirketi OMB Saleri, hidrojen depolama çözümleri bileşenleri konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olarak kabul ediliyor. İş birliğinin bir parçası olan Bosch mühendislik uzmanlığından, modern bir H2 test altyapısından ve test istasyonlarından ve ilk uygulamalarda değerlerini zaten kanıtlamış bileşenlerden yararlanacak. Buna karşılık Bosch, yenilikçi ürünlerin ticarileştirilmesindeki deneyiminin yanı sıra yüksek hacimler için küresel bir geliştirme ve üretim ağına katkıda bulunacak.
Bosch, mobil ve sabit yakıt hücreleri üzerinde çalışıyor
Bosch, hidrojenin bir enerji taşıyıcı olarak parlak bir geleceğe sahip olduğuna inanıyor ve bu alanda önemli ön yatırımlarda bulunuyor. Şirket, 2021’den 2024’e kadar mobil yakıt hücresi uygulamalarına yaklaşık 600 milyon avro ve elektrik ve ısı üretimine yönelik sabit olanlara ise 400 milyon avro yatırım yapmayı planlıyor. Araç portföyü, sensörlerden eksiksiz yakıt hücresi modülü için elektrikli hava kompresörü ve yığınlar gibi temel bileşenlere kadar farklılık gösteriyor.
Bu haber 864 kez okundu.-
Yeni Peugeot 3008 Eylül Ayında Türkiye’de!
-
GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi’nin Yeni Yerleşkesini Açtı
-
Astor Enerji Okul Yenileme Projesi Gerçekleştirdi
-
PUBG MOBILE P.D.P Ve World Of Wonder Tasarımcıları Ödüllerini İstanbul’da Aldı
-
Türk Şirketlerin %49’u Siber Güvenlikte Dış Kaynak Kullanmayı Planlıyor!
-
Contra: Galuga Operasyonu İçin Yeni Intel Geldi