15° Açık

Avea Genel Müdürlük Binası Amerikan LEED Gold Sertifikası’nı aldı

Güncel - 21 Kasım 2014 19:24 A A

Avea, Ümraniye Teknoloji Merkezi’nden sonra genel müdürlük binası olan Maçka Binası’nı da enerji ve çevre tasarımında liderliği temsil eden Amerikan LEED Gold Sertifikası ile tescilledi ve böylelikle “çevre dostu yeşil bina” olarak tasdiklenmiş oldu.

LEED sertifikasyon sistemi; şirketlerin operasyonlarını gerçekleştirdiği binaları Sürdürülebilir Arazi, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzeme ve Kaynaklar, İç Mekan Yaşam Kalitesi, İnovasyon, Yerel Öncelik olmak üzere toplam 7 kategoride ele alıyor. Sistem böylelikle şirket binalarını enerji tasarrufları, su verimliliği, CO2 salımları, iç ortam yaşam kalitesi, kaynakların kullanımındaki hassasiyet ve bunun etkilerini hesaplama yöntemleri ile değerlendiriyor.

Küresel rekabetin yeni enstrümanı: Sürdürülebilir Stratejiler

Yalnızca bir mobil iletişim operatörü değil, Ar-Ge’ye 4 yılda 122 milyon TL bütçe ayıran bir teknoloji şirketi olduklarını vurgulayan Avea CEO’su Erkan Akdemir; “Tüm dünyada çevrenin korunması ve mevcut kaynakların verimli kullanılması konusunda ciddi bir farkındalık söz konusu. Bu farkındalığı üretim ve yönetim stratejilerinin merkezine alan şirketler, özellikle de küresel rekabette öne çıkıyor. İzlediğimiz akıllı büyüme stratejisi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, bu yıl uluslararası düzeyde en itibarlı kurum olarak kabul edilen Global Reporting Initiative’den (GRI) aldığımız Sürdürülebilirlik Raporu ile de onaylı hale getirdik. Bu kapsamda bir adım daha atarak; Avea Ümraniye Teknoloji Binası için almış olduğumuz LEED Gold Sertifikası’nı şimdi Genel Müdürlüğümüz olan Maçka binamıza da kazandırdığımız için mutluyuz.” Dedi.

Avea Maçka Binası’nın tasarruf potansiyeli yıllık 50 bin TL

Avea’nın Maçka’da yer alan Genel Müdürlük binasında, bir ay süreyle ısıtma, soğutma havalandırma, kullanım sıcak suyu, aydınlatma ve elektrik sistemlerinin yanı sıra elektrik kalitesine ilişkin gerçekleştirilen etüt çalışmaları sonucunda bir rapor hazırlandığını ve enerji tasarruf miktarının hesaplandığını ifade eden Akdemir, “Raporda geçen ve tüm işletme ekibine sunulan enerji tasarruf odaklarının değerlendirilmesi neticesinde ortaya çıkan toplam enerji tasarrufu potansiyeli yıllık 50 bin TL. Bu potansiyelin ortaya çıkarılabilmesi için gereken yatırım miktarı yaklaşık 290 bin TL olarak belirlendi; ortalama geri ödeme süresi ise yaklaşık 6 yıl olarak hesaplandı” dedi.

LEED+Logo

Bu haber 1189 kez okundu.
Güncel - 19:24 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.